Om Carl Magnus Palm

 

Jag föddes 1965 och växte upp i Jakobsberg, en förort till Stockholm. Efter universitetsstudier i engelska och filmvetenskap började jag skriva musikböcker. I dag betraktas jag som en internationell auktoritet i ämnet ABBA.

 

Jag har skrivit böckerna ABBA - The Complete Recording Sessions (1994), ABBA - Människorna och musiken (1996), Från ABBA till Mamma Mia! (med Anders Hanser, 1999), Bright Lights Dark Shadows - The Real Story Of ABBA (2001), Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars (med Dan-Eric Landén, 2004), Benny's Road To ABBA (2004) och ABBA - The Complete Guide To Their Music (2005). Min senaste ABBA-bok är den svenskspråkiga ABBA - The Story, som gavs ut 2008 och är översatt till ytterligare fem språk.

 

Mina böcker har publicerats i Sverige, Norge, Danmark, Finland, England, USA, Australien, Japan, Tyskland, Ryssland, Tjeckien och Estland.

 

Som konsult åt Polar Music International/Universal Music har jag planerat, sammanställt och bidragit till oräkneliga ABBA-relaterade CD och DVD under mer än 15 år. Jag har också skrivit många av texterna till ABBA:s officiella hemsida, ABBA - The Site.

 

Jag har intervjuats om ABBA i TV och radio i Sverige, Norge, Finland, England, Irland, USA, Australien, Ryssland, Tyskland och Nederländerna. Jag skriver också artiklar om ABBA:s låtar i medlemstidningen för The Official International ABBA Fan Club.

 

Vid sidan av mina ABBA-projekt har jag skrivit häftestexter till CD-boxarna Disco Fever (2006) och Hard & Heavy (2008), utgivna av Time-Life i USA.

 

Jag har också skrivit böcker om The Beatles och Monica Zetterlund. Min senaste bok är Siw Malmkvists memoarer Tunna skivor av mig (2010), som jag skrev i samarbete med Siw.

 

 

 

 

ABBA

 

Hep Stars

 

Monica Zetterlund

 

Siw Malmkvist

 

Om Carl Magnus Palm

 

Carl Magnus Palm.com

 

Kontakt

 

 

© Carl Magnus Palm 2011

Välkommen till min svenska hemsida. Den är enklare och mindre omfattande än min internationella  sajt, Carl Magnus Palm.com, men är gjord för den som helst läser på svenska. Om du vill ha fler detaljer om mig och mina olika projekt finns det på Carl Magnus Palm.com.

 

Carl Magnus Palm.se