Cadillac Madness - den otroliga berättelsen om The Hep Stars

Recensioner

 

 

Svensk och utländsk press

 

"Boken kan verkligen göra anspråk på att vara det kompletta verket och innehåller förutom allt du inte visste om Hep Stars, och lite till, även en mängd roliga bilder på grabbarna i sina tidiga turnéer, många av dem aldrig tidigare publicerade."

Nostalgia nr 7, Maj 2004.


"Grundlig och genomarbetad."

Torsten Braf, Eskilstuna-Kuriren, 26 maj 2004


"Cadillac Madness är en nostalgitripp i positiv bemärkelse. Som helhet är boken en ny triumf från Wille Wendts förlag Premium Publishing, som med sitt kunnande om den svenska pop- och rockhistorien gör en kulturgärning med sina påkostade och djuplodande böcker."

Göran Jonsson, Dagens Industri, 28 maj 2004


"Mycket att le åt i denna rappt skrivna pophistoria om uppgång, konflikter, skattebråk, drömmar om utlandslansering och slutligen den oundvikliga kraschen. [...] [Ett] roligt, glättigt pophistoriskt tidsdokument."

Lars Österdahl, Värmlands Folkblad, 17 juni 2004"Boken är läsvärd, underhållande, lättläst och ger en överskådlig bild av Hep Stars karriär."

Tommy Granlund, Östra Småland, 26 juni 2004


"Snyggt, informativt, läsvärt och dessutom ett bildmaterial som kan knäcka vem som helst!"

Lennart Wrigholm, Musiklandet.se, 1 juli 2004

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA DENNA RECENSION I SIN HELHET


"Initierat och underhållande berättar författarna allt vi behöver veta; från gruppens bildande, hysteriska folkparksturnéer och fanatiska fans till rekord i skivförsäljning, ekonomiska fiaskon och konflikter."

Thomas Edman, Bohusläningen, 23 juli 2004


"Att läsa boken ... är en riktigt härlig nostalgitripp av det bästa slaget. Den är välskriven och fängslande och med en uppenbar omsorg om detaljerna."

Eva Johansson, Västerviks-Tidningen, 29 juli 2004


Fyra stjärnor (av fem möjliga).

Record Collector, England, oktober 2004


"I dessa dagar när man får en känsla av att ha hört alla nya melodier som kommer är det befriande skönt att läsa boken om Hep Stars och dess fantastiska framgångssaga. [...] Boken ... borde ha skrivits för länge sedan, men även i dag drygt 40 år efter bandets genomslag, är det intressant att läsa historien om ... The Hep Stars."

Stefan Nolervik, Östersunds-Posten, januari 2005?


 

"[En] välmatad bok, full med fakta och en guldgruva för alla som i framtiden vill studera svensk pophistoria. ... [Boken] ger en beskrivning av dåtidens musikliv och vad som intresserade ungdom då. Samtidigt är den en dokumentär i hur ett popband föds, och visar på hur många gånger rena tillfälligheter påverkar händelseutvecklingen. ... Det är just alla dessa små sidospår, som gör att det inte blir en ändlös uppräkning av fakta, utan i stället en tidsdokumentär."

Leif Montell, Alingsås tidning, June 24, 2005.


"Ett föredöme för hur en bandbiografi ska se ut."

Bo Ströberg, Galej/Smålandsposten, November 2008
.

 

 

 

KÖP BOKEN

Signerat exemplar direkt från författaren

Adlibris

CDon

 

MER INFO

Läs ett kapitel ur boken

Recensioner (utdrag)

Om CD-singeln Someday Someone

Radiointervjuer med författarna

Tidningsartikel om boken

Längre recension

The Hep Stars (fansida)

Rättigheter till boken: Premium

 

© Carl Magnus Palm 2011

Välkommen till min svenska hemsida. Den är enklare och mindre omfattande än min internationella sajt, Carl Magnus Palm.com, men är gjord för den som helst läser på svenska. Om du vill ha fler detaljer om mig och mina olika projekt finns det på Carl Magnus Palm.com.

Carl Magnus Palm.se